Annonce
KøbenhavnLIV

Hovedrengøring: Dildoer, pengeskabe og andre forunderlige fund fisket op af havnen

Der blev traditionen tro fundet lidt af hvert under dette års forårsrengøring af havnen. Foto: By og Havn
Den årlige rengøring af Københavns Havn, hvor flere ton affald fiskes op fra havnebunden, er netop afsluttet. Årets indsats bød på flere forunderlige fangster.
Annonce

Når By & Havn hvert forår sender dykkere i bølgen blå for at rengøre Københavns Havn, støder de ikke blot på klassisk affald som cigaretpakker, flasker og mademballage.

I år, hvor den ti dage lange miljøindsats først er foregået for nylig på grund af coronakrisen, fiskede dykkerne intet mindre end 299 cykler, 178 elløbehjul, 44 dæk, ti pengeskabe og sågar to dildoer op af vandet.

Desuden er der blevet samlet indkøbsvogne, caféstole, trafikkegler, skilte og dæk op fra havnebunden, oplyser By & Havn.

- Der er sket en udvikling i, hvilken type skrald vi hiver op fra bunden, i takt med at byen har udviklet sig, siger By & Havns adm. direktør, Anne Skovbro.

- For nogle år siden hev vi på bedste Egon Olsen-manér ofte biler op af havnen, men nu er det mest cykler og caféstole. Og siden sidste år er elløbehjulene kommet til som den nye transportform i København. Skraldet i havnen siger nemlig også noget om vores måde at leve på omkring havnen, siger hun i en pressemeddelelse.

Indsatsen mod skrald og forurening i havnen begrænser sig dog ikke kun til den årlige forårsrengøring.

Skraldebåden Tangloppen sejler nemlig ud flere gange ugentligt for at indsamle affald og fjerne løsrevet tang fra vandoverfladen, så havnen altid fremstår ren og indbydende.

Desuden opererer tre såkaldte seabins, som er flydende skraldespande, der opsuger affald, mikroplast og olie fra vandoverfladen.

Det blev der fisket op af havnen

Her er et udpluk af de genstande, der blev fundet under dette års forårsrengøring:

299 Cykler

178 elløbehjul

106 caféstole

71 kegler

44 dæk

37 indkøbsvogne

12 skilte

11 stiger

10 pengeskabe

5 blomsterkrukker

5 skraldespande

2 trillebøre

2 barnevogne

2 toiletter

2 dildoer

1 scooter

Når skraldet er bjerget, bliver det sorteret og sendt videre i systemet.

Kilde: By & Havn

Foto: By og Havn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Find Holger

Annonce