Annonce
112

To maskerede personer satte ild flere steder i Vanløse kort før midnat

Kort før midnat satte to maskerede personer blandt andet ild til en port på Gudenåvej. Foto: Regitze Bryld
Kort før midnat i nat satte to maskerede personer ild til blandt andet en port på Gudenåvej. VanløseLIV har talt med Regitze Bryld, der skyndte sig ud med sin sovende søn pakket ind i en dyne.
Annonce

- Vi blev vækket ved at en underbo løb op gennem opgangen og hamrede på alle døre og råbte, at der var brand, fortæller Regitze Bryld der bor i den ejendom på Gudenåvej, hvor to maskerede personer kort før midnat i nat satte ild til haveaffald i en port.

Flere kilder bekræfter, at der var flere påsatte brande i kvarteret.

Annonce

Pakkede søn ind i en dyne

- Jeg var selv ikke helt faldet i søvn, så jeg var hurtigt i skoene. Jeg pakkede hurtigt min sovende søn ind i min dyne, hvorefter løb jeg med ham i armene ned af trapperne. Min kæreste sørgede for varme jakker til os, før han fulgte efter, fortæller Regitze og fortsætter.

- Der lugtede af røg i opgangen, og det var lidt diset af røg, men jeg kunne ikke se, hvor røgen kom fra. Ude i gården var det dog tydeligt, at det var sækkene med haveaffald, der stod i flammer.


Tænk hvis min nabo ikke havde opdaget branden? Porten har en form for plader i loftet som, jeg forestiller mig, ilden nemt kunne have fået fat i. Derfra ville det være gået meget hurtigt, da bygningen ikke er fuldmuret.

Regitze Bryld


Regitze fortæller, at hun på grund af de høje flammer og den kraftige røgudvikling trak væk med sin søn på armen. Imens blev der ringet efter brandvæsnet og sørget for, at alle beboere var ude, mens to naboer løb efter pulverslukkerne, som de heldigvis har i hver opgang.

- Beboerne fik hurtigt flammerne slukket, men røgen fortsatte i nogen tid, så vi turde ikke gå op i lejlighederne, hvis røgen skulle være giftig, fortæller Regitze.

Ifølge Regitze var brandvæsnet kortvarigt forbi og konstaterede at ilden var slukket samt at politiet var forbi for at tale med vidner, der, ifølge Regitze, havde set to personer med hættetrøjer gå ud af porten og efterfølgende et klart orange skær fra porten.

- Angiveligt har de også sat ild eller forsøgt at sætte ild til flere ting ned af vejen, for brandvæsnet var forbi flere baggårde i kvarterer for at tjekke, om der var gløder, fortæller Regitze.

Annonce

Vi var heldige

Hvordan havde du det bagefter

- Da jeg kom op i seng, havde jeg svært ved at falde i søvn. Tænk hvis min nabo ikke havde opdaget branden? Porten har en form for plader i loftet som, jeg forestiller mig, ilden nemt kunne have fået fat i. Derfra ville det være gået meget hurtigt, da bygningen ikke er fuldmuret, svarer Regitze som er vred.

- Vi har flere ældre mennesker og små børn i bygningen. Foruden kæledyr. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan man kan finde på at gøre sådan noget. Jeg er vred over, at nogen kan finde på at sætte andre folks liv og lemmer på spil for et øjebliks sjov. Jeg håber virkelig, politiet fik fat i dem, og at de i hvert fald har fået sig en slem forskrækkelse, så de ikke gør sådan noget en anden gang , siger Regitze afsluttende.

Københavns Politi bekræfter overfor VanløseLIV, at der har været flere påsatte brande i området omkring Gudenåvej, og at de har øget patruljeringen i området.

I en mail til VanløseLIV udtaler leder af Nærpoliti Nordvest, Carsten Reenberg.

- Vi øgede patruljeringen i kvarteret i løbet af natten og har fortsat opmærksomheden rettet på området. Vi opfordrer borgere, der har set noget i forbindelse med brandene, om at ringe på 1-1-4 eller tage fat i nærpolitiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Foredrag

Seniorarrangement i Østerbrohuset

POLITIK

Klumme: Frank Jensen fældede sig selv

Vesterbro

En snak om: At elske sig selv

Klumme

En drøm om balance

Annonce