Annonce
Debat

Vacccinepas skal redde hovedstadens styrtblødende restaurations- og kulturliv

Det er stadig uklart, hvornår hele samfundet kan åbne op igen - og mange ser således et såkaldt vaccinepas som en optimal løsning. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Vores små og mellemstore virksomheder bløder. Nu skal vi forsøge at stoppe blødningen i et åbent sår. Derfor skal vi også have gang i vores restaurations- og kulturliv i København på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.

Lige nu er der meget debat om vaccinepasset. Spørgsmålene er mange. Betyder det, at man skal tvangsvaccineres? Er det at gøre forskelsbehandling? Kommer der et A- og et B-hold, hvor nogen må noget, som andre ikke må?

Men prøv at hør! Det her handler om vores virksomheders overlevelse. Og i øvrigt er et vaccinepas frivilligt. Ligesom rygere ikke kan være indenfor en restaurant, er det op til den enkelte borger at få et vaccinepas for at få adgang til restauranter, kulturliv og aktivt være med til at åbne vores samfund.


Vaccinepas er ganske enkelt sund fornuft

Katarina Ammitzbøll (K)


Et vaccinepas er også at vise ’samfundssind’ – et efterhånden slidt og lidt misbrugt ord. Vaccinepas er en enkel og fantastisk løsning til at få en mere normal tilværelse igen. De ældre med et vaccinepas kan få lov til at bruge eksempelvis museer, biblioteker og deltage i deres idrætsforeninger og kurser, som mange nok savner. Det kan vi godt unde dem.

De unge og vores børn kan komme ud igen og mærke livet - vel at mærke på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. Vaccinepasset kan bryde ensomhed og mistrivsel.

Vaccinepasset kan være en stor saltvandsindsprøjtning til at få restaurationslivet i gang, turister og erhvervsliv tilbage, som efterspørger hotelovernatning og god mad. Hovedstadens restaurationer og hoteller styrtbløder økonomisk og har været nødt til at afskedige tusindvis af medarbejdere.

Regeringen har ikke et klart bud på, hvornår vi kan åbne igen. Vi kan derfor ikke tro, at når vi kommer til påske, så er alt godt igen. Derfor må vi tænke smartere og ud af boksen i forhold til, hvordan vi håndterer denne pandemi og lever med den.

Tænk dig at komme tilbage til vores flotte København med tomme, lukkede restaurationer og caféer, og spillesteder og teatres døre står og blafrer, fordi de har været nødsaget til at dreje nøglen om.

Vi går ikke ind for tvangsvaccinering eller mulighed for at springe vaccinekøen over. Jeg står nok nogenlunde bagerst. Vaccinepas er ganske enkelt sund fornuft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce