Annonce
Ugeavisen Kolding

Klumme: De smukke unge mennesker

Foto: Søren Gylling

Én at se op til. Det lyder egentlig ikke særlig ligeværdigt.

For hvis der er noget, vi er blevet tudet ørene fulde af, så er det, at vi skal være i øjenhøjde med hinanden. Vi skal være på samme niveau. Ingen er bedre end andre.

Det tror jeg er forkert.

Annonce

Jeg tror, vi alle har brug for en eller flere, vi kan se op til. Unge som gamle. En vi lurer lidt af, fordi han eller hun behersker noget, vi gerne vil kunne, har en egenskab vi drømmer om at få.

Det kan være en, der hviler i sig selv, udstråler ro og overblik. En der er modig. En der træffer de rigtige beslutninger.

For hvilken ung drømmer ikke om at beherske det en dag?

Vi læser konstant i medierne, at de unge er ensomme som aldrig før.

De er ramt af corona blues. Min egen søn har fået sig en mentor. Det er min mands fætter. Ulrich.

De to har faktisk altid været i sync. Mads har altid set op til Ulrich. Hans stil, hans mod, hans valg i livet.

De mødes online hver fredag for en mandesnak. Hvordan går det? Med skolen, på jobbet, med kæresten, med vennerne, med fysikken, med kosten… Mads får opgaver til hver uge. Noget han skal stille skarpt på i løbet af ugen, og så taler de om det i en times tid.

Hvor er det godt set af Ulrich. Og hvor er det pænt af ham. Han ønsker at hjælpe vores søn til at blive en endnu bedre udgave af sig selv. Måske fordi han selv synes, han manglede en at se op til, da han var 17 år.

Der findes heldigvis maser af Ulrich’er. Nogen der kan se potentialet i den unge. En som tør stille sig selv til rådighed. Og som har oprigtig lyst til at skubbe lidt. Og Mads har alt andet end Corona blues. Han har fuld fart frem.

Det er i øvrigt ikke første gang, han har nydt godt af at have en voksen at se op til. Lars fra Kolding Realskole og Mads havde mandesnakke hver morgen i skolegården kl 08.00 før første time for at få den bedste start på dagen. Ham skylder Mads alt.

Jeg selv hjælper lige nu en studerende på IBA i Kolding. Josefine læser E-design. Entreprenørskab og Design. Hun og hendes søster er ved at etablere egen virksomhed. De er kreative og idérige. De har masser af planer. De vil bare rykke. Vi mødes en time online ca. en gang om ugen.

Hvad er status? hvad har de sat i gang? hvad er de i tvivl om? Vi definerer mål sammen og sætter handlinger bag målene.

Jeg kan mærke, at de har brug for en voksen. En der kommer med et erfarent svar. For guderne skal vide, at spørgsmål og muligheder er der nok af for de unge. Engang imellem har de bare brug for et kvalificeret svar. Fra en der selv har været der.

De slapper af, for jeg kan se, at deres skuldre sænkes. Når de er glade, bliver jeg også glad. Fornøjelsen er helt på min side.

Jeg ved ærlig talt ikke noget bedre end at hjælpe andre på vej. Se dem stråle og elske det de gør.

Så stil dig klar. Hjælp en ung på vej. En i din familie, en fra vejen eller en vens søn eller datter. Vær dig selv med alt det du har. Og giv det videre. Det bringer dobbelt glæde.

Åh de smukke unge mennesker. Gid de længe leve må.


Jeg tror, vi alle har brug for en eller flere, vi kan se op til. Unge som gamle. En vi lurer lidt af, fordi han eller hun behersker noget, vi gerne vil kunne, har en egenskab vi drømmer om at få.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Ines og Allan fik tatovering sammen, inden han mistede livet til kræft: I dag minder den mig om alt det gode, vi havde sammen

Ugeavisen Kolding

Forening har mistet 500 medlemmer under corona: Men vi skal nok vinde det tabte tilbage

Ugeavisen Kolding

God pinse

Annonce