Annonce
Byliv

Du er 30 procent mere på nettet: Internetforbruget er eksploderet i København under corona

Internetforbruget er steget markant i København under coronakrisen - og især i forbindelse med anden nedlukning af Danmark. Foto: Andrew Kelly/Ritzau Scanpix
Annonce

Hjemmearbejde, videomøder og lidt mere tid på Netflix har været en realitet for mange i starten af 2021. Dette afspejler sig ligeledes i en opgørelse fra internetfirmaet Fiberby, der viser, at københavnernes internetforbrug er vokset med cirka 30 procent fra før nedlukningen i marts 2020 til midt januar 2021.

- Især efter anden nedlukning i begyndelsen af december er internettrafikken virkelig skudt i vejret, pointerer Jakob Frederiksen, administrerende direktør hos Fiberby, i en pressemeddelelse.

Fiberby kommer desuden med et klart svar på, hvad københavnerne, på nuværende tidspunkt, konkret bruger deres tid på online.

- Via vores servere fordelt over hele hovedstaden kan vi se, at københavnerne flytter 20-25 procent flere data i kontortiden mellem klokken 8 og 16. Der er ikke tale om downloads, men upload af trafik, hvilket helt klart afspejler, at folk, der arbejder, og deres børn, som går i skole, ofte deltager i videomøder. Videomøder er meget effektive programmer, der generelt kun bruger meget lidt plads, og når vi kan se en så forøget trafik i dagtimerne, er det fordi, der bliver holdt rigtig mange onlinemøder lige nu, understreger Jakob Frederiksen.

Det er især om aftenen mellem klokken 21 og 24, at internettrafikken er på sit højeste. Det er her, hvor familier oftest bliver underholdt af streamingtjenester såsom Netflix og HBO.

Fiberby vurderer, at internetforbruget fortsat vil stige som følge af nedlukningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce