Annonce
Protest

Kritik af udspil til Café Rosenhaven: Som at tisse i bukserne for at holde varmen

Jakob Næsager. Foto: Jens Mouvielle
Forhandlingerne om en ny lejeaftale for Café Rosenhaven har været igang, siden Københavns Kommune i slutningen af august tilbød Annette Søndergaard en 2-årig forlængelse af lokalerne.
Annonce

Mange har været et smut forbi Café Rosenhaven i Valbyparken og ønske Annette Søndergaard tillykke.

Det har de, fordi Københavns Kommune efter længere tids debat ændrede mening og tilbød Annette Søndergaard en toårig forlængelse af sit lejemål i lokalerne, hvor hun driver Café Rosenhaven. Dette skete, efter de havde afvist at forlænge lejemålet, der udløber ved udgangen af året.

Men de to år, som Københavns Kommune har tilbudt Annette Søndergaard er ikke godt nok, hvis du spørger Jakob Næsager, medlem af borgerrepræsentationen for Det Konservative Folkeparti.


Det er en urimelig behandling, som Københavns Kommune udviser overfor Annette Søndergaard, som i årevis har drevet Café Rosenhaven. Det er som at tisse i bukserne, når kommunen kun tilbyder hende en forlængelse af hendes kontrakt i to år. Det løser ikke problemet, men udsætter det kun.

Jakob Næsager, medlem af borgerrepræsentationen for Det Konservative Folkeparti.


- Det er en urimelig behandling, som Københavns Kommune udviser overfor Annette Søndergaard, som i årevis har drevet Café Rosenhaven. Det er som at tisse i bukserne, når kommunen kun tilbyder hende en forlængelse af hendes kontrakt i to år. Det løser ikke problemet, men udsætter det kun, så hun og kommunen kan ‘holde varmen’ i to år, siger han.

Annonce

Ikke for smart

Annette Søndergaard har lige siden Københavns Kommune kom med deres udspil ytret, at en 2-årig forlængelse ikke er en løsning for hende.

Dengang sagde hun bl.a.:

- Jeg opfatter tankerne om at forlænge kontrakten med 2 år som et forsøg på at række hånden ud til mig. Problemet er bare, at det ikke er nogen løsning.

Jakob Næsager og de Konservative synes heller ikke, kommunens tilbud er nok. De ser tilbuddet om forlængelse som et tegn på, at kommunen godt ved, de har handlet forkert i situationen.

Café Rosenhaven. Foto: Alexandras Seehusen

- Vi konservative synes, at vi kommunen skal behandle sine lejere med respekt. Annette Søndergaard har dygtigt drevet caféen i mange år. Det skal kommunen ikke hindre hende i. Når kommunen tilbyder Annette Søndergaard en kort forlængelse, kan det vist kun ses som udtryk for, at kommunen godt ved, at den ikke har handlet alt for smart, siger han.

Jakob Næsager synes i stedet, at Københavns Kommune bør tilbyde Annette Søndergaard en aftale, der matcher det, hun fik sidste gang, lejeaftalen blev forlænget.

- Jeg mener, at kommunen bør tilbyde Annette Søndergaard en tiårig kontrakt på lige fod med kommunens øvrige lejere.

Annonce

Reaktion

Københavns Ejendomme og Indkøb anerkender, at udbudsprocessen kunne være planlagt bedre og fortæller, at stadig er i dialog med Café Rosenhaven om vilkårene for en evt forlængelse af lejeperioden.

- Københavns Ejendomme og Indkøb anerkender, at udbudsprocessen kunne have været planlagt bedre, så der tidligere i forløbet havde været klarhed over fremtiden for den nuværende lejer. Det skal vi være bedre til i fremtiden, lyder meldingen, som fortsætter:

- Københavns Ejendomme og Indkøb er i tæt og konstruktiv dialog med Café Rosenhaven om en ny aftale, og der har så sent som i denne uge været afholdt møde på Café Rosenhaven. Da der er en række forhold ved lejemålet, som skal udbedres, bliver flere mulige løsninger vendt i forhandlingerne, herunder også en længerevarende tidsperiode for en ny lejekontrakt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Historie

Den sidste rest af det gamle Valby risikerer nedrivning: Det er et stykke unikt lokalhistorie, der fjernes på et forkert grundlag

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Konservative svigter vores butikker

Kultur

Klimadebatten belyses med humor og sang

FRANK JENSEN-SAGEN

Sophie Hæstorp: Vi skal ikke længere acceptere en kultur, hvor en hånd i skridtet, på røven eller brystet er ok, fordi man er kvinde

KRIMI

Helten bor i gaden med den grumme historie

Annonce