Annonce
KøbenhavnLIV

Lokale gymnasium i nye klæder: Vi kalder os Nørrebro med stolthed

Rektor på ASK, Kristen Skydsgaarder. Foto: Byrd/Kasper Løjtved
Akademisk Studenterkursus bliver til Nørrebro Gymnasium. Navnet er ikke tilfældigt!

Det kræver et vist arbejde at erhverve sig den klassiske hvide hue, ja dén hue - om båndet er blåt eller rødt, lilla eller alle regnbuens farver, det er underordnet. Forskellen ligger, ud over hvilken studieretning man har valgt, også i det studiemiljø, man bruger største delen af sine vågne timer på i de år det tager at få huen. Og lige præcis det miljø skal man ikke undervurdere.

Og lige præsis den del er noget, som Akademisk Studenterkursus også kaldet ASK, har fokus på. På skolen arbejder de ud fra værdier som respekt, tolerance og oplysning. Værdier som afspejler det Nørrebro, som skolen hver dag  forsøger at forankre sig i.

ASK står over for et navneskifte. Og det er ikke tilfældigt, at skolen fra den 13. november vil gå under navnet Nørrebro Gymnasium.

Annonce

- Det er et kæmpe ansvar at lade Nørrebro indgå i vores nye navn. Men når man taler om Nørrebros diversitet, mangfoldighed og kreativitet, så er det samtidig en meget præcis beskrivelse af ASK. Vi tager derfor navnet med stolthed, siger Kristen Skydsgaard.

Vi er privilegerede

ASK fandt sin plads på Titangade på Nørrebro tilbage i 1966. Dengang gik der over 2000 elever på skolen. I dag er der 350, hvilket i følge Kristen Skydsgaard er et passende antal. ASK er et privat tilbud for elever, som typisk er droppet ud fra andre gymnasiale uddannelser.


Vi kan køre en håndholdt virksomhed, hvor vi kan kære os om den enkelte.

Kristen Skydsgaard.


Mange, men langtfra alle der tjekker ind på ASK er mønsterelever. En del af dem har været på vej væk fra skolesystemet, men har alligevel valgt at give det en ekstra chance, og det er lige præcis den profil, som skolen er så god til at håndtere, understreger rektor Kristen Skydsgaard. Han fortæller, at mange af de elever, som kommer til ASK, får en ny start, bliver mødt uden fordomme og får mulighed for at forfølge deres drømme.

- Vi har et ungt dynamisk læreteam som ikke er bange for at udfordre sig selv men også prøver at finde nogle undervisningsformer, som passer til den elevsammensætning som er i klasserne. Det betyder rigtig meget, når der er så stor diversitet og elever med så mange forskellige historier i bagagen, siger Kristen Skydsgaard.

Skolen er lille, hvilket giver en naturlig nærhed mellem elever og lærere. Ifølge Kristen Skydsgaard er de som skole allerede dér foran på point.

- Vi arbejder meget med relationskompetence, så alle giver lidt af sig selv, og eleverne mødes i  øjenhøjde. Og er der brug for at snakke, så tager man sig tid til det. Vi kan køre en håndholdt virksomhed, hvor vi kan kære os om den enkelte. Og det oplever vi i høj grad gør en forskel, siger rektoren.

En undervisnings session på ASK en helt almindelig torsdag. Foto: Byrd/Kasper Løjtved

Der var en reform tilbage i 2017. Her afskaffede man begrebet 'studenterkursus' indenfor lovgivningen og bekendtgørelserne. Det forestående navneskifte har derfor været undervejs en tid. Og nu sker det altså. Både elever og lærere på skolen glæder sig til med stolthed fra den 13. november at kunne gå under navnet Nørrebro Gymnasium.

Annonce
Annonce
Alarm112

Politi: Spritbilist stak af efter ulykke med såret kammerat

Annonce
Annonce
Alarm112

Varevogn kørte galt på bro - person er i kritisk tilstand

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Kørte vanvidskørsel i anden mands bil: Staten beslaglægger nu Volvo til en halv million kroner

Oplevelser og kultur

X Factors nye dommer: Livet handler om at udfordre sig selv

Indland

Spidskandidat vil legalisere hash: Men det stopper ikke kriminelle, siger Rigspolitiet

Indland

Hver fjerde ansat på Enhedslistens landskontor er blevet mobbet

Alarm112

Mand stukket med kniv i lår og skulder i København

Alarm112

24-årig kendt skyldig i forsøg på terror

Alarm112

Tre biler på Nørrebro i København blev ramt af skud

Indland

Region Hovedstaden vedtager undersøgelse af 112

Alarm112

Ældre kvinde fundet død i røgfyldt lejlighed

Indland

Syv ud af 6161 mistede 112-opkald er indberettet i hovedstaden

Indland

Tidligere teaterchef Henrik Bering Liisberg er død efter sygdom

Annonce