Annonce
København

Traktor-demo kan lamme trafikken: Se ruten her

I lørdags var der traktor-demo i Aalborg. Lørdag ruller landsbrugsmaskinerne i København. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix


Annonce

Opdateret fredag kl. 13.35 med nye tidspunkter for demonstrationen.

Hundredvis af traktorer vil lørdag fylde i de københavnske gader. Traktorerne er en del af en demonstration, der er arrangeret af organisationen Oprør fra landet og forventes at give store trafikale udfordringer. Det meddeler Københavns Politi.

- Vi vil prioritere at lede traktorerne gennem byen med så få ophold som muligt, men under alle omstændigheder kommer demonstrationen til at påvirke trafikken væsentligt. Derfor opfordrer vi bilister til at finde alternative ruter eller måske overveje at benytte kollektiv transport i stedet, siger politiinspektør Tommy Laursen fra Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Omkring klokken 10 vil traktorerne blive ledt ind i København via tre indfaldsveje: Gammel Køge Landevej, Roskildevej og Frederikssundsvej. Herefter kører traktorerne sydpå ad ring 2 og samles på Kalvebod Brygge, hvor de kører videre ad følgende rute:

Kalvebod Brygge – Vester Voldgade – Stormgade – Vindebrogade – Christiansborg Slotsplads – Holmens Kanal – Kongens Nytorv – Bredgade – Grønningen – Folke Bernadottes Allé – Indiakaj – Langelinie.

Ved Langelinie vil en gruppe fiskekuttere, ifølge politiets oplysninger, lægge til kaj, og der vil finde en samlet demonstration sted fra klokken 12 til 14.

Derefter bliver traktorerne ledt ud af byen ad Kalkbrændeihavnsgade - Nordhavnstunnelen - Tuborgvej (Ring 2).

Ved demonstrationen vil utilfredse landmænd vise deres utilfredshed med regeringen.

- Det er egentlig en demonstration for folkestyret og for Grundloven. Minksagen har kun været den udløsende faktor, det at man udsletter et erhverv med et pennestrøg, uden lovhjemmel, siger landmand Knud Jeppesen fra græsrodsbevægelsen Oprør fra landet til Landbrugsavisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Første plejehjemsbeboer er smittet

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Sundhed

Nyt: Hudklinik på Østerbrogade

Annonce