Annoncørbetalt indhold

Danskere skal have nemmere ved at navigere i kryptoområdet

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Mellem 2019 og 2023 har Skattestyrelsen udsendt skatteopkrævninger på over 130 millioner kroner inden for handel med kryptovaluta. I 2022 var beløbet dobbelt så stort som året før, hvilket kan vidne om, at der er brug for handling på kryptoområdet, som skatteminister Jeppe Bruus udtalte i en nylig pressemeddelelse.

Transparente og nemme transaktioner

Mange danskere er kommet med på kryptobølgen, hvilket viser sig ved, at 15 procent af private investorer har investeret i Bitcoins, Ethereum eller anden kryptovaluta ifølge Etoro. Man behøver dog ikke at være en investorhaj for at kunne købe Bitcoin. Hvis man vil købe Bitcoin, kan man med fordel kigge mod nogle af de danske virksomheder, der er reguleret af Finanstilsynet, som forsøger at gøre det nemmere for nye investorer.

Bitinvestor er en dansk virksomhed, som tilbyder, at man nemt og bekvemt kan købe Bitcoin med bl.a. MobilePay og Apple Pay, så man slipper for unødvendige gebyrer og tidsspild. Samtidig udsender de også et overblik over transaktioner for enden af året, når man har købt Bitcoin hos dem. På den måde er det nemmere at indberette til skat. Så køb Bitcoins med mobilepay, hvis du vil have lynhurtige transaktioner og større overblik over dine handler.

At navigere i skatteregler

I en pressemeddelelse fra Skattestyrelsen beskrives det, hvordan der kan opstå skatteforvirring i forbindelse med køb af kryptovaluta. Det skyldes nemlig, at man når f.eks. køber Bitcoin og får en gevinst, skal den indberettes til skat. Skatteopkrævningerne kommer, fordi der kan opstå fejl, da man ikke automatisk får oplysninger, når man investerer i Bitcoins, som når man gør med lønindkomst.

Skatteprocenten vil afhænge af ens personlige indkomst, da kryptovaluta tæller som personlig indkomst. Hvis man er i tvivl, er det en god idé at tjekke SKATs hjemmeside, da de har udførlige guides til, hvordan man udfylder årsopgørelsen rigtigt.

Indsats fra politisk hold

Ifølge Skatteministeren tyder skatteopkrævningerne altså på, at der er brug for en indsats, når folk skal købe Bitcoin eller Ethereum. Derfor er Skattelovrådet, som er et udvalg under Skatteministeriet, sat på opgaven. Skattelovrådet skal undersøge de gældende regler, når det gælder beskatning, og derefter vil beslutningstagere se på, om man kan ændre på reglerne, så de bliver nemmere at leve op til.

I fremtiden kan man forvente, at der vil være en stigende interesse for kryptovaluta blandt danskere. For selvom kryptomarkedet har stået over for et fald, så ser det ifølge flere analyser ud til, at industrien vil komme sig ovenpå udfordringerne. Det er også ensbetydende med en større indsats fra styrelserne. Derfor vil der i fremtiden vil være stigende kontrol af, hvordan borgerne oplyser deres gevinster og tab.

.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.