Annoncørbetalt indhold

Sådan opretholder du god mundhygiejne

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Dit mundhelbred er en vigtig del af dit generelle helbred, og det er vigtigt at tage godt vare på det. Gå til tandlæge regelmæssigt, børst dine tænder og brug tandtråd eller mundskyl er nødvendige trin for at holde dit mundhelbred i topform. Men din kost kan også have en stor indflydelse på dit mundhelbred. Der er visse fødevarer, du bør undgå eller begrænse indtaget af, for at beskytte dit mundhelbred. I dette indlæg vil vi se nærmere på, hvorfor det er vigtigt at gå til tandlæge, og hvilke fødevarer du bør undgå for at beskytte dit mundhelbred.

Du må ikke springe tandlægebesøgende over

Dit mundhelbred er vigtigt for både dit generelle helbred og dit mentale velbefindende. At gå til tandlæge regelmæssigt kan hjælpe med at forhindre alvorlige problemer som karies og tandkødsbetændelse. Men det er ikke kun det at gå til tandlæge, der er vigtigt for dit mundhelbred. Det er også vigtigt at børste dine tænder mindst to gange om dagen og brug tandtråd eller mundskyl. Hvis du har en fortid med tandproblemer eller tandkødsproblemer, kan det også være nødvendigt at gå til tandlægen oftere.

Din kost har stor betydning for mundhygiejne

En anden vigtig faktor i dit mundhelbred er din kost. Fødevarer der er høje i sukker og stivelse, kan øge risikoen for karies og tandkødsbetændelse. Det er vigtigt at spise en balanceret kost med masser af frugt, grøntsager og magert protein for at holde din mund i topform.
Det betyder ikke at du skal være religiøs med hvad du putter i munden, men hvis det kan være en fordel at børste sine tænder efter man har spist fødevare der udsætter tænderne og munden for stress.

Undgå disse fødevarer for bedre mundhygiejne

Der er visse fødevarer, som kan øge risikoen for karies og tandkødsbetændelse. Her er en liste over fødevarer, du bør undgå eller begrænse indtaget af, for at beskytte dit mundhelbred:

  • Søde drikke: Sodavand, energidrikke og saft er høje i sukker og kan øge risikoen for karies.
  • Søde snacks: Kager, slik og karamel er også høje i sukker og kan øge risikoen for karies.
  • Stivelsesrige fødevarer: Brød, pasta og kartofler kan også øge risikoen for karies, hvis de spises i store mængder.
  • Syreholdige fødevarer og drikkevarer: Frugt som appelsiner og citroner, samt juice, kan skade emaljen på tænderne hvis de indtages i store mængder.

Det er vigtigt at spise en balanceret kost med masser af frugt, grøntsager og magert protein for at holde dit mundhelbred i topform og forbedre dit generelle helbred, men husk på at det altid kan betale sig at gå få et tandeftersyn – også selvom du har en generel god mund hygiejne!

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.